+31 (0)88 88 321 88 | Contact

360° Feedback

Factsheet

Afnametijd: +/- 25 minuten

Vorm: Gemiddeld 60 vragen. De vragenlijst bestaat uit gesloten vragen, aangevuld met 3 open vragen: wat moet de medewerker blijven doen, gaan doen en niet meer doen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een extra open vraag toe te voegen.

Extra: Er is tevens een 360° Feedback CanMeds test beschikbaar. Wereldwijd geaccepteerd als basis voor competentie ontwikkeling binnen de zorgsector. Daarnaast is deze test beschikbaar als Appraisal en Competency Check.

873 klanten gingen u voor!

Fase:
Ontwikkeling, functioneren & beoordelen

Doel:
Verschaffen feedback (360 graden) met betrekking tot vaardigheden, capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie en andere werk gerelateerde kenmerken.

Uitleg test:

Constructieve feedback is essentieel voor de ontwikkeling van uw personeel. De 360° Feedback test verschaft de medewerker gedetailleerde feedback met betrekking tot vaardigheden, capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie en andere werk gerelateerde kenmerken.

De 360 graden staan voor de verschillende perspectieven van waaruit de medewerker feedback ontvangt. Feedback vanuit zichzelf, managers, medewerkers, collega’s, (interne) klanten en andere relevante partijen.

De kandidaat krijgt met de 360° Feedback test feedback over hoe hij/zij zichzelf ziet, maar tevens over hoe hij/zij overkomt op anderen. Daarnaast wordt het belang van bepaalde competenties voor een functie beoordeeld, sterke en zwakke punten van de medewerker benoemd en wordt een aanzet gegeven voor een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP).

Meer weten over deze test?

Neem contact op
Free WordPress Themes, Free Android Games