+31 (0)88 88 321 88 | Contact

Intake Kandidaat

Factsheet

Afnametijd: Ongeveer 20 minuten

Vorm: Open vragen aangevuld met een aantal meerkeuze (ja/nee) vragen.

Extra: Voor leidinggevende posities kunnen aanvullende vragen worden gesteld. Ook is het mogelijk om het CV van kandidaten volledig uit te vragen.

509 klanten gingen u voor!

Fase:
Selectie

Doel:
Alle vragen die in de ideale situatie in het eerste interview aan de orde moeten komen alvast online stellen, zodat het interview echt inhoud kan krijgen.

Uitleg test:

In elk interview is het noodzakelijk een serie standaard vragen te stellen. Gezien u meestal maar maximaal anderhalf uur de tijd heeft voor het eerste gesprek, kunt u tijd besparen door alle standaard vragen vooraf al te laten beantwoorden. Hiermee weet u vooraf al wat de meest bijzondere, opvallende en opmerkelijke zaken zijn. In het gesprek zelf kunt u daardoor direct inzoomen op concrete vragen en meer tijd besteden aan de match op soft skills waaronder competenties.

De bevraagde onderwerpen zijn onder andere: gezinssamenstelling, verwachtingen interview/functie/assessment, keuzes in opleiding en loopbaan, taken en verantwoordelijkheden huidige functie, leiderschap(sstijl), hobby’s, talenkennis, mogelijke beperkingen en belemmeringen.

Meer weten over deze test?

Neem contact op
Free WordPress Themes, Free Android Games