+31 (0)88 88 321 88 | Contact

Interim management

Het kan voorkomen dat u – om welke reden dan ook – tijdelijk versterking nodig heeft. Redenen kunnen zijn:

• U weet dat er een wijziging op komst is en wil geen langdurige verplichting met een nieuwe medewerker / manager aangaan
• U mist de kennis / expertise om iets tot stand te brengen maar er zijn nog teveel aspecten onduidelijk over de toekomst
• U komt tijdelijk “handen / hoofden” tekort
• Etc.

Juist in die situaties kan het verstandig zijn om een manager / medewerker tijdelijk in te huren.

De redenen waarom het in die situaties verstandig is om een interim manager van adcforce in te huren zijn:

Focus op analyse & Resultaat

In de analyse van een probleem wordt gestart met een zo onbevooroordeeld mogelijke diagnostiek die haar kracht in de praktijk reeds bewezen heeft. Op die manier worden oplossingen gegenereerd die precies aan uw wensen voldoen. We beginnen vaak met de Why, dan de How en tenslotte de What. Na de analysefase komen wij een helder gedefinieerd resultaat overeen waarbij er geen onduidelijkheden zijn en afspraken gemaakt kunnen worden over een return on investment.

Vertrouwen & Enthousiasme

Relaties vertellen ons vaak dat onze aanpak er een is van vertrouwen en verbinding. We gaan verder en willen dat onze relaties de beste keuze voor hun uitdaging maken. Dat doe we door ons te committeren. Tegelijk lopen we niet met iedereen mee en kunnen we bij tijd en wijlen best provocerend zijn. Juist daardoor ontstaat er verbinding.

Risico reductie & Bewezen aanpak

We hebben een gedegen track record waarin we aantonen dat we onze relaties helpen om succesvol te zijn. Dat doen we veelal door gebruik te maken van een bewezen en state of the art aanpak. Het risico wat daardoor gelopen wordt is minimaal. U weet vooraf waar u aan toe bent.

Building a Basis

Een belangrijk aspect van onze aanpak is zorg dragen voor draagvlak. Het effect van een interventie is anders immers nihil. Nadat de richting is bepaald (top down) creëren we meestal draagvlak door een bottom up benadering te kiezen. De medewerker bepaalt wat hij adopteert van de aanpak, niet het management of de adviseur.

Interimopdrachten die vervuld kunnen worden liggen in een van de volgende domeinen:

• HR directeur / manager
• HR specialist in training & development, compensation & benefits of bijvoorbeeld een corporate academy
• Manager in het onderwijs / directeur

Voor testimonials verwijzen wij graag naar de contactenpagina/testimonials

Free WordPress Themes, Free Android Games